Oktoberfest

Oktoberfest i Tyskland

04 oktober

Den tyske Oktoberfest er efterhånden blevet en fast tradition for mennesker fra hele verden. Det betyder, at en rejse til München ikke længere er den eneste mulighed for at være en del af den årlige fejring med bratwurst, fadøl og tyrolermusik. Her kan du læse om, hvor du kan opleve ægte Oktoberfest stemning på en efterårsferie eller weekendtur til Tyskland.

Klassikeren - Oktoberfest i München

München er selvfølgelig den helt store attraktion, når det kommer til Oktoberfest, hvor man har fejret den tyske tradition siden 1810. Og festen er faktisk skudt godt i gang, da den allerede begynder, inden vi når oktober – i år den 22. september. I løbet af Oktoberfesten i München kan man bl.a. opleve fadøl leveret fra intet mindre end seks forskellige bryghuse i 14 forskellige festtelte, der er sat op for at danne rammerne om de over 6 millioner gæster, der besøger byen hvert efterår. Den officielle fest, der gør München til et populært rejsemål for folk fra hele verden, varer i år indtil den 7. oktober, men den gode stemning kan helt sikkert opleves længe efter det. Du kan læse mere om Oktoberfesten i München på den officielle hjemmeside her.

Storbyferien - Oktoberfest i Berlin

München er ikke det eneste sted i Tyskland, hvor Oktoberfesten fejres. Det betyder, at man sagtens kan kombinere oplevelsen med andre storbyferier, f.eks. til Berlin hvor man i år kan opleve Oktoberfest på Alexander Platz eller Zentralen Festplatz helt frem til den 14. oktober. Så hvis du ikke ønsker, at hele din ferie skal handle om lederhosen og festlig stemning, er der god mulighed for at opleve de mange andre attraktioner, Berlin har at byde på, samtidig med at du kan kigge forbi til en enkelt fadøl og tage del i fejringen. Det er ofte muligt at finde billige tilbud på både flyrejser og hoteller i Berlin, også i sidste øjeblik. Det gør Berlin til en oplagt mulighed for en spontan efterårsferie, både for dem der gerne vil shoppe, tage på sightseeing, opleve Oktoberfest eller bare slappe af på et af byens mange spa-hoteller.

Tæt på Danmark - Oktoberfest i Hamborg

Selvom Hamborg ligger 800km nord for München, byder byen stadig på gode muligheder for at opleve traditionel, tysk Oktoberfest. Det gør Hamborg perfekt til en weekendtur med både bil, tog eller fly for dem, der gerne vil opleve stemningen lidt tættere på Danmark. Og i Hamborg har de officielle Oktoberfest arrangementer været skudt i gang allerede siden den 6. september, hvor de varer indtil slutningen af oktober måned. Der findes flere forskellige steder i byen, hvor man kan finde Oktoberfest arrangementer med live-musik, bayernske retter og selvfølgelig, masser af fadøl. Du kan bl.a. opleve stemningen på en af Hamborgs største attraktioner, det berømte Fischmarkt, der ligger smukt placeret ved havnen i Sankt Pauli og byder på Oktoberfest indtil den 20. oktober.


Bor du i Jylland, er det selvfølgelig også en mulighed at opleve tysk biergarten stemning endnu tættere på Danmark med en kort bil- eller bustur over grænsen. Flensborg har godt nok ikke en stor, officiel Oktoberfest, men byen vrimler med hyggelige steder, hvor man kan opleve traditionel tysk madlavning og øl udskænkning. I oktober måned vil det helt sikkert kunne mærkes, også i Flensborg, når landets største begivenhed finder sted.

Alternativet – Oktoberfest i Frankfurt

Selvom Frankfurt måske ikke er det første sted, man forbinder med Oktoberfest, kan byen faktisk fejre sit tiende år med en officiel udgave af den tyske tradition. Så hvis du leder efter et alternativ til de mere kendte destinationer, er det bestemt værd at udforske denne by, der er placeret halvvejs mellem Berlin og München, og som byder på smukke oplevelser med sin blanding af moderne bygninger og historiske bydele. Frankfurt kan både prale af at have sit helt eget Oktoberfest band og en avis dedikeret til festivallen, der i år finder sted fra den 3.-7. oktober.

 

Læs også: Inspiration til din efterårsferie >>

Weekend husk forsikring

Husk rejseforsikringen på weekendturen!

Med vores Rejseforsikring Weekend er du godt dækket på din weekendrejse.

 

Du er bl.a. dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din rejse, misser dit fly, eller hvis din bagage bliver forsinket eller stjålet.

 

Læs mere

Se også:

Tidsforskel

Hvad er klokken i de forskellige tidszoner?

Hvad er klokken i resten af verden? De fleste af os ved nok, at der findes forskellige tidszoner, men hvorfor har vi egentlig disse tidszoner?

Rejse til USA

Så dyrt er det at blive syg i USA

Skal du studere et semester i USA eller blot på ferie? Læs her, hvorfor det er rigtig vigtigt at huske en rejseforsikring, inden du rejser.

Halloween

Her skal du tage hen til Halloween

Her kan du få et overblik over efterårets mest (u)hyggelige oplevelser for store og små - både på ferien derhjemme og ude i verden.