Slanger

Her finder du verdens giftigste slanger

18 september

Mange af os vil nok helst undgå at støde på en ukendt slange i et fremmed land – det ligger ikke ligefrem på toplisten over oplevelser på rejsen. Vi giver dig her et overblik over nogle af verdens giftigste slanger, samt hvor de bor

Hvis du er heldig, er det bare en ufarlig snog, men alt afhængigt af hvor du befinder dig, er der en risiko for, at det er en giftslange, der krydser din vej. Husk at slanger normalt er frygtsomme dyr, der helst også vil undgå dig. Vis altid stor forsigtighed, hvis du bevæger dig i et terræn, hvor der bor slanger.

De 10 giftigste slanger i verden - og hvor de lever:

1. Indlandstaipan – Australien

Verdens absolut farligste slange lever (heldigvis) i tørre, utilgængelige miljøer i det centrale Australien. Det siges, at én dråbe af indlandstaipanens gift kan dræbe op til 100 voksne mennesker.

2. Østlig brunslange – Australien & Ny Guinea

Den østlige brunslange er både ekstremt giftig, meget aggressiv samt hurtig som vinden. Den er almindelig i de sydlige dele af Australien samt dele af Papua Ny Guinea, og den udgør cirka halvdelen af alle dødsfald forårsaget af slangebid i Australien.

3. Almindelig krait – Indien

Denne sort-hvide giftsnog lever i Indiens jungle. Den er meget giftig og er især vågen om natten, hvor den vogter over sit territorium.

4. Taipan – Ny Guinea & Australien

Giften fra taipanen leder til en total muskellammelse, og uden modgift er dødeligheden næsten 100%. Taipanen kan blive op til 3 meter lang og lever i det sydlige Ny Guinea og i de nordlige dele af Australien.

5. Sort mamba – Afrika

Stor, hurtig og meget giftig - den sorte mamba kan komme op i en hastighed på næsten 20 km/t. Den holder til på savanner eller i klipper i det sydlige Afrika.

6. Tigerslange - Australien

Den stribede farve har givet Tigerslangen sit navn. Den trives bedst i det varme klima i Syd-, Øst- og Vestaustralien. Tigerslangens bid har en dødelighed på ca. 60% (ubehandlet).

7. (Filippinsk) kobra - Filippinerne

Dette er den mest dødelige variant af alle kobraer. Den kan sprøjte sin nervegift i en afstand på op til 3 meter (!) Den filippinske kobra lever i de nordlige dele af Filippinerne.

8. Hugorm – Norden, Asien & Mellemøsten

Et slangebid fra den danske hugorm er sjældent livstruende for en voksen, men der findes en giftigere variant af den zigzag-mønstrede hugorm i Asien og dele af Mellemøsten. Dem skal du holde dig langt væk fra.

9. Dødsorm – Australien & Ny Guinea

Frygteligt navn på en frygtelig slange. Denne lysebrune slange har et fladt, trekantet hoved og meget lange hugtænder. Den trives bedst i skovlandskaber i Australien og Ny Guinea.

10. Klapperslange - USA

Klapperslangens kendetegn er definitivt dens ”rangle”, der sidder yderst på dens hale, og som den vifter med, når den føler sig truet. Klapperslangen findes kun i USA. Giften fra klapperslangen er både giftig og smertefuld.

Dødsfald forårsaget af slangebid

Der findes ca. 600 forskellige slangearter på verdensplan. Antallet af dødsfald forårsaget af slangebid vurderes til at ligge mellem 95.000-125.000 på årsbasis, hvilket er næstflest af alle vilde dyr i verden efter den lille (men dødelige) smittespreder myggen. Malaria, gul feber og denguefeber er de mest almindelige dødsårsager som følge af myggenes bid.

 

Læs også: Sådan beskytter du dig mod flåter

husk-rejseforsikring

Husk rejseforsikring!

Som turist er det vigtigt at huske, at du selv er ansvarlig for din rejse og for din sikkerhed. En af de vigtigste forholdsregler er at sikre dig, at du har en gyldig rejseforsikring, hvis du skulle blive syg eller komme til skade.

 

Læs mere

Se også:

Flyrejser med hund

Flyrejser med hund

Vil du have din hund med på rejsen? Det kræver dog meget forberedelse, inden man kan tage hunden med på rejse. Få gode råd her.

Skovflåt

Sådan beskytter du dig mod flåter til sommer

Om sommeren bruger vi helst al vores tid udendørs - hvilket øger risikoen for flåtbid. Men hvordan beskytter du dig bedst mod den frygtede flåt?